Inhoud van onze dagbesteding

De activiteiten tijdens de dagbesteding worden per individu afgestemd op de wensen en de mogelijkheden van de deelnemers. We starten de dag gezamenlijk met het drinken van een kop koffie of thee en het maken van een globale dagplanning.  

Het voeren en verzorgen van de dieren, verzorgen van hun verblijven en het erf behoort tot een van de dagelijks terugkerende activiteiten en gaat het hele jaar door.

Gedurende de lente en zomer zijn we daarnaast druk in de moes- en fruittuin met het verbouwen van onze eigen groente en fruit. In de boomgaard hebben we appel- peren- pruimen en kersenbomen. Daarnaast hebben we verschillende fruitstruiken en een moestuin voor groente. Tijdens die periode kunnen we veel hulp gebruiken met het zaaien, oogsten, bemesten, sproeien en het wieden van onkruid.

Gedurende de zomer zijn onze kippen aan de leg. Uiteraard moeten de eieren dagelijks even geraapt worden. Daarnaast pakken we ‘s zomers soms een wat grotere klus op. Denk hierbij aan het schoonspuiten van dierenverblijven, het schoonmaken van de voer- en drinkbakken, het beitsen van de heiningen en het onderhouden van de paden.

Wanneer het einde van de zomer nadert bereiden we ons voor op de winter. We zijn dan druk met het snoeien van de bomen en het aanvullen van onze stro- en hooivoorraad. Daarnaast maken we de machines winterklaar en kloven we hout zodat de houthokken goed gevuld zijn.

Naast de buitenactiviteiten hebben we genoeg te doen op regenachtige dagen. De kantine is voorzien van een  gezellige keuken waar we mogelijkheid hebben taarten te bakken of gerechten te bereiden. Daarnaast is er in de woonkamer mogelijkheid om te tekenen of  schilderen. De schuur is uitgerust met een ruime werkbank waar geknutseld kan worden met onder andere hout en metaal.